Zaman (23-29 Mart 2007)


Yönetmen-Senarist: Kim Ki-duk
Oyuncular: Jung-woo Ha, Ji-Yeon Park, Hyeon-a Seong
Görüntü Yönetmeni: Jong-moo Sung
Kurgu: Kim Ki-duk
Müzik: Hyung-woo Noh
Yapımcılar: Kim Ki-Duk, Michio Suzuki

2006, Japonya-Güney Kore ortak yapımı, 97 dakika

Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali Açılış Filmi

Koreli usta Kim Ki-duk, son filmi "Zaman"da, yeni nesildeki güzellik ve estetik saplantısını eleştiriyor. Geçtiğimiz haziran ayında Karlovy Vary Film Festivali�nin açılışında dünya prömiyeri yapılan "Zaman", gerçek ameliyat sahneleriyle yönetmenin istediği "şok etkisini" de yaratıyor.

Sehi ve Civu yıllardır birlikte olan bir çifttir. Sehi, yüzünden sıkıldığını düşündüğü Civu'ya artık yetmediği fikrine kapılır. Genç kadın sevgilisinin bir başkasından hoşlanabileceği düşüncesini kafasından atamaz ve önüne geçemediği kıskançlık krizleri yaşamaya başlar. Sehi bir gün ardında hiç iz bırakmadan ortadan kaybolur. Civu kırılmıştır, ancak bir süre sonra kız arkadaşının yokluğuna alışır. Bu arada Sehi yüzüne estetik ameliyat yaptırmıştır. Bir gün Civu, adı Sihi olan bir gizemli bir kadınla tanışır ve ona âşık olur. Ne var ki, eski kız arkadaşı Sehi onunla tekrar ortaya çıkınca işler karışır.

"Boş Ev", "İlkbahar Yaz Sonbahar Kış ve İlkbahar", "Yay" ve "Fedakar Kız" filmlerinin yönetmeni Kim Ki Duk, bu kez estetik ameliyatların zaman ve sevgi kavramları üzerine etkileyici bir filme imza atıyor.

[birfilm.com]

Hiç yorum yok: