Temel Parçacıklar (15-25 Ekim 2007)


Filmin özgün adı: Elementarteilchen
Yönetmen: Oskar Roehler
Oyuncular: Moritz Bleibtreu, Christian Ulmen, Martina Gedeck, Franka Potente, Uwe Ochsenknecht, Corinna Harfouch, Michael Gwisdek, Herbert Knaup
Senaryo: Oskar Roehler
Müzik: Martin Todsharow
Tür: Dram, Duygusal
Yapım: 2007, Almanya
Süre: 113 dakika

Alman yönetmen Oscar Roehler'in yönettiği bu film, Michel Houellebecq'in çok satılan bir romanından perdeye uyarlama.

Senaryosunu da Roehler’in yazdığı filmin başrollerini Moritz Bleibtreu (Bruno), Christian Ulmen (Michael), Martina Gedeck (Christiane) ve Franka Potente (Anabelle) paylaşmış. Filmde bu oyunculara Nina Hoss (Jane), Uwe Ochsenknecht (Bruno’nun babası), Corinna Harfouch (Dr. Schafer), Jasmin Tabatabai (Yogini) ve Tom Schilling (Genç Michael) eşlik etmiş. Müzikler Manfred Banach imzası taşıyor.

Yazar Michel Houellebecq’in “Temel Parçacıklar”ı isimli kitabı, sadece tabuları yıkmakla kalmayarak kısa sürede kült eserler arasında girdi. Eserleri 25’ten fazla dile çevrilen Houellebecq, filme kaynak olan bu kitabının basıldığı 1998’de, onunla Fransa’nın en prestijli edebiyat ödülü Prix Novembre ödülünü kazandı.

Yönetmen Oskar Roehler ise, 2000 tarihli “Çıkış Yok” (Die Unberührbare) filmiyle Alman Film Ödülü’nü ve 20. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale ödülünü kazanmıştı.

Anneleri ortak olan üvey kardeşler Michael ve Bruno birbirlerinden çok farklıdır. Oldukça serbest ve yüksek sosyeteye özgü bir yaşam süren anneleri, oğullarını büyükanne ve büyükbabalarının yanına bırakmış, onları ihmal etmiştir.

İçe dönük bir kişiliği olan moleküler biyolog Michael, genetik araştırmalardan başını kaldıramamaktadır. Bu yüzden de kendisine sevgili bulabilmekten uzaktır. Bruno ise seksi yüceltmek adına fantazilerinin kölesi olmanın bedelini ödemektedir.

Bu iki adamın 30’lu yaşlarında aşkı yaşaması ile her şey değişir. Michael çocukluk aşkı Anabelle ile yeniden bir araya gelir. Bruno ise Christiane ile cinsel tutkularını paylaşır ve bundan zevk alır.

Tam şans onlardan yana gibi görünürken, iki kardeşin de sevdikleri kadınlar ciddi şekilde hastalanırlar. Şaşkına dönen Bruno ve Michael, durumun kötü etkileriyle uğraşmak ve karar vermek zorunda kalırlar. Ya zor da olsa ilişkilerini sürdürecek ya da eski yaşamlarına geri döneceklerdir.

Hiç yorum yok: