12-18 Kasım 2010: "Paris'te Son Konser"

Filmin özgün adı: Le concert (İngilizce adı: The Concert)
Yönetmen: Radu Mihaileanu
Senaristler: Radu Mihaileanu, Matthew Robbins ve Alain-Michel Blanc (Héctor Cabello Reyes ve Thierry Degrandi'nin öykülerinden yararlanarak)
Oyuncular: Aleksey Guskov, Dmitri Nazarov, Mélanie Laurent, François Berléand, Miou-Miou, Valeriy Barinov, Lionel Abelanski, Laurent Bateau, Vlad Ivanov, Anna Kamenkova, Roger Dumas, Anghel Gheorghe, Aleksandr Komissarov, Vitalie Bichir, Despina Stanescu, Guillaume Gallienne, Valentin Teodosiu, Ion Sapdaru, Ramzy Bedia
Yapımcılar: Alain Attal, Valerio De Paolis, André Logie, Bogdan Moncea, Vlad Paunescu
Müzik: Armand Amar
Sinematografi: Laurent Dailland
Sanat yönetmeni: Vlad Roseanu

2009, Fransa-İtalya-Romanya-Belçika-Rusya ortak yapımı, Fransızca-Rusça sesli, Türkçe altyazılı, 119 dakika

Bolşoy Orkestrası'nın ünlü şefi Andrei Simoniovich Filipov, yahudi ve çingene müzisyenleri işe aldığı için otuz yıl önce şeflikten atılmıştır. Bir zamanlar şef olarak görev yaptığı yerde şimdi artık temizlik görevlisi olarak çalışmaktadır. Günlerden bir gün, Bolşoy Orkestrası'nın Fransa'daki Châtelet Tiyatrosu'nda konser vermek üzere davet edildiğini tesadüfen öğrenir. O da eski müzisyenlerini biraraya toplayıp, mevcut Bolşoy Orkestrası'ndan önce davranarak Paris'e gidip, onların yerine konseri gerçekleştirmeye karar verir. Kendisi gibi orkestradan kovulan yahudi ve çingene müzisyenlerine eşlik etmek üzere genç keman virtüözü Anne-Marie Jacquet'i de davet eder. Eğer önlerindeki güçlükleri de aşabilirlerse, gerçekleştirecekleri konser onlar için gerçek bir zafer olacaktır. "Sinema" sizi, yer yer gülmece öğeleriyle de bezeli bu dram ve müzik şölenine bekliyor.


Tanıtım filmi


Filmin resmi sitesi (Fransızca)
Filmin imdb sayfası

Hiç yorum yok: