20-26 Mayıs 2011: "Bizim Büyük Çaresizliğimiz"

Yönetmen: Seyfi Teoman
Senaristler: Barış Bıçakçı'nın aynı adlı romanından Barış Bıçakçı ve Seyfi Teoman
Oyuncular: İlker Aksum, Fatih Al, Güneş Sayın, Taner Birsel, Baki Davrak, Mehmet Ali Nuroğlu, Beril Boz, Damla Kabakçı, Durak Bülbül, Tamer Yurtbaşı, Meliha Çörek, İlker Burma, Selim Gürata
Müzik: Sakin
Sinematografi: Birgit Gudjonsdottir
Yapımcılar: Stienette Bosklopper, Titus Kreyenberg, Yamaç Okur, Nadir Öperli

2011, Türkiye yapımı, 102 dakika

Lise yıllarından bu yana yakın arkadaş olan, otuzlarının sonlarındaki Ender ve Çetin yıllar sonra Ankara’ya dönerek çocukluk düşlerini gerçekleştirirler ve aynı evde yaşamaya başlarlar. Tam birlikte yeni bir yaşam kurmuşlarken, aslında Almanya'da yaşayan arkadaşları Fikret Türkiye’de tatildeyken bir trafik kazası geçirir ve annesiyle babasını yitirir. Almanya’ya geri dönmesi gereken Fikret, Ender ve Çetin’den, Ankara’da üniversite öğrencisi olan kızkardeşi Nihal’in okulunu bitirene kadar, yani iki yıl boyunca onlarla kalmasını ister.

Birlikte yaşama düşleri tam gerçekleşmişken üçüncü birinin eve gelmiş olması ilk başlarda Ender ve Çetin’i rahatsız eder. Ölümlerin travmasını atlatamayan Nihal de onlarla iletişim kurmak istemez, ama zamanla birbirlerine alışırlar. Aralarında ev merkezli üçlü bir yakınlık oluşur; birlikte zaman geçirmeye ve bundan hoşlanmaya başlarlar. Bir süre sonra, Ender ve Çetin, birbirlerinden habersiz bir şekilde Nihal’e aşık olurlar. Gerisi filmde.

Tanıtım filmi



Filmin resmi sitesi

Filmin imdb sayfası

Hiç yorum yok: