Bornova Belediyesi yönetimi film gösterimlerimizi durdurdu

Aşağıda okuyacağınız eski tarihli bir metindir.  Sinemamızın Bornova Belediyesi yönetimindeki bir yerdeki faaliyetiyle ilgilidir.  Güncel değildir.  Sinemamız faaliyetlerini Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu'nda "Sinema Kampüs" adıyla sürdürmektedir.  Bu sayfadan ayrılmak ve sinemamızda bu hafta gösterilmekte olan filmle ilgili bilgileri görmek isterseniz, burayı tıklayınız.

Film gösterimlerimize yeterli izleyici gelmediğini gerekçe göstererek, Bornova Belediyesi yönetimi film gösterimlerimizi durdurmuştur.

Başka belediyeler bu türden etkinlikler düzenlemek için 30.000 TL gibi paralar harcamak zorunda kalırken, biz film gösterim etkinliklerini Bornova Belediyesi adına onlardan hiçbir şey talep etmeden gerçekleştiriyor, onlara ödeme de yapıyorduk. Durum bu iken, kendini sosyal-demokrat olarak tanımlayan bir belediye yönetiminin yeterli seyirci olmadığı bahanesiyle sanatsal bir etkinliğe destek olmak gerekirken, engellemesini anlaşılmaz buluyoruz.

Film gösterimlerini sürdürebilmemiz için desteğinize gereksinmemiz var. İzmirli sinemasever olarak, gösterimlerin yeniden başlayabilmesi için kentimizde sanatsal etkinliklere sahip çıkan yurttaş duyarlılığıyla konuyla ilgilenmenizi bekliyor; Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimlerine ve uygun göreceğiniz diğer yerlere isteklerinizi, protestolarınızı iletmenizi diliyoruz.

Tayfun Kepsutlu
Ebru Kepsutlu Sinemacılık Ltd. Şti. adına

1 yorum:

Adsız dedi ki...

her gün bakıyordum blogunuza "kızkardeşim momo" adlı filmin gösterime gireceği tarihi.

bence çok büyük bir haksızlık,bu kadar güzel bir hizmeti bu kadar ucuza sunarken,belediye nasıl böyle bir gerekçe ile kaldırır.boş kalması daha mı iyi?büyükpark 'a her gün binlerce insan geliyor,bence bu nostaljik keyfi mutlaka sürdürmeli.sonuna kadar destekçinizim.